Prajitura Delicioasa cu Blat de Cacao, Crema de Vanilie si Frisca

Prajitura Delicioasa cu Blat de Cacao, Crema de Vanilie si Frisca

Aceasta prajitura rafinata, compusa dintr-un blat pufos de cacao, crema fina de vanilie si un strat generos de frisca, este ideala pentru ocazii speciale sau pentru momentele in care doriti sa va rasfatati papilele gustative. Urmariti pasii de mai jos pentru a recrea acest desert minunat.

Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
150 g zahar
100 g faina
50 g cacao
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare

Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
4 linguri zahar
1 plic praf de budinca de vanilie
200 g unt la temperatura camerei

Pentru stratul de frisca:
400 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Pentru decor:
Ciocolata rasa

Mod de Preparare

Pregatirea Blatului:
Preincalziti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt.
Bateti ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Incorporati treptat faina cernuta, cacaoa, praful de copt si un praf de sare, amestecand usor cu o spatula pentru a mentine compozitia aerata.
Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti timp de 20-25 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Lasati blatul sa se raceasca complet inainte de a continua cu asamblarea prajiturii.

Pregatirea Cremei de Vanilie:
Intr-un bol, amestecati praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte pana la omogenizare.
Aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, apoi adaugati amestecul de budinca, amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasati budinca sa se raceasca complet, apoi incorporati untul batut spuma pana obtineti o crema fina.

Pregatirea Stratului de Frisca:
Bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand obtineti o consistenta ferma si pufoasa.

Asamblarea Prajiturii:
Asezati blatul racit pe un platou.
Intindeti crema de vanilie uniform peste blat.
Adaugati frisca batuta deasupra cremei de vanilie, niveland cu o spatula.
Decorati prajitura cu ciocolata rasa pentru un aspect elegant si un plus de savoare.

Refrigerare si Servire:
Lasati prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Taiati prajitura in felii potrivite si bucurati-va de acest desert delicios si elegant.

Aceasta prajitura cu blat de cacao, crema de vanilie si frisca este un adevarat deliciu, perfect pentru a impresiona invitatii sau pentru a va rasfata familia. Savurati fiecare imbucatura!

RETETA BONUS –>> Prajitura Desteapta care se prepara singura

Ingrediente
4 oua
2 pahare de lapte cald
1 pahar de apa
1 pahar de zahar
115 g faina
125 g unt
1 lingurita de vanilie

Mod de Preparare

Pregatirea Albusurilor:
Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le intr-un vas curat si uscat.
Adaugati un praf de sare si bateti albusurile pana se formeaza o spuma ferma.

Prepararea Galbenusurilor:
Topiti untul si lasati-l sa se raceasca.
Intr-un alt vas, bateti galbenusurile cu zaharul si apa pana se omogenizeaza.
Adaugati untul topit si amestecati bine.

Adaugarea Lichidelor:
Turnati laptele cald in compozitia de galbenusuri si amestecati bine.
Adaugati treptat faina, amestecand continuu pentru a obtine un aluat omogen.

Incorporarea Albusurilor:
Adaugati spuma de albusuri in aluat si amestecati usor, pentru a pastra textura aerata.

Coacerea Prajiturii:
Turnati aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 1 ora.

Racire si Decorare:
Lasati prajitura sa se raceasca complet.
Presarati zahar pudra deasupra si decorati dupa preferinte.

Servire:
Taiati prajitura in portii si bucurati-va de un desert gingas si delicios.