Prajitura delicioasa cu blat pufos, crema fina de vanilie si glazura de ciocolata alba

Prajitura delicioasa cu blat pufos, crema fina de vanilie si glazura de ciocolata alba

Aceasta prajitura este ideala pentru ocaziile speciale, fiind o combinatie perfecta intre blatul pufos, crema fina de vanilie si glazura de ciocolata alba. Un desert rafinat, care va impresiona prin gustul sau delicat si aspectul elegant.

Ingrediente:

Pentru aluatul inchis la culoare:
300 g faina
100 g unt
100 g zahar pudra
1 lingura cacao
1 ou
1 lingurita praf de copt
3 linguri lapte

Pentru aluatul deschis la culoare:
5 oua
5 linguri zahar tos
5 linguri faina

Pentru crema:
2 plicuri pudra de budinca de vanilie
700 ml lapte
200 g zahar pudra
2 linguri faina
300 g unt

Pentru glazura:
100 g ciocolata alba
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Prepararea aluatului inchis la culoare: Amesteca toate ingredientele pentru aluatul inchis la culoare pana obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul in doua parti egale si intinde fiecare bucata intr-o foaie de 20 x 30 cm. Asaza foile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la 170°C timp de 15 minute.

Prepararea aluatului deschis la culoare: Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi incorporeaza faina treptat, amestecand usor. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-l la 170°C pana cand marginile se desprind de pe peretii tavii.

Prepararea cremei: Amesteca laptele cu praful de budinca si faina, apoi fierbe amestecul pana devine un budinc gros. Lasa-l sa se raceasca. Separat, bate untul cu zaharul pudra pana devine spumos si incorporeaza treptat budinca racita.

Asamblarea prajiturii: Pe o foaie de aluat inchis la culoare, intinde jumatate din crema, asaza deasupra foaia de aluat deschis la culoare, adauga restul de crema si acopera cu cealalta foaie de aluat inchis la culoare.

Glazurarea: Topeste ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde-o uniform peste prajitura. Lasa prajitura la rece pana cand glazura se intareste, apoi serveste-o cu pofta. Pofta buna!

Reteta bonus –>> Prajitura Ferrero Rocher Fara Coacere

Prajitura Ferrero Rocher Fara Coacere

Ingrediente pentru crema de ciocolata:
(1 cana are o capacitate de 250 ml)
350 ml smantana pentru frisca (30%)
5 linguri de crema de ciocolata (de exemplu, Nutella)
1/4 cana de alune de padure macinate
1/2 cana de biscuiti macinati (de exemplu, biscuiti cu cacao)
1 1/2 lingurita de gelatina
1/4 cana de apa fierbinte

Ingrediente pentru crema cu mascarpone:
300 ml smantana pentru frisca (30%)
250 g mascarpone
2 linguri de zahar pudra

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
50 g unt
50 ml lapte
100 g ciocolata (de exemplu, ciocolata semiamaruie si cu lapte)
1/3 cana de alune de padure sau arahide macinate

In plus:
3 pachete de biscuiti cu cacao
3/4 cutie de crema de caramel

Metoda de preparare

Tapeteaza o forma de 24×24 cm sau similara cu hartie de copt sau folie alimentara. Pune un prim strat de biscuiti pe fundul formei. Dizolva gelatina in apa fierbinte (nu clocotita) si las-o sa se raceasca. Bate smantana pana devine ferma, apoi adauga treptat crema de ciocolata. Adauga alunele si biscuitii macinati si amesteca pana la omogenizare. In timp ce continui sa mixezi, adauga incet gelatina racita. Intinde crema obtinuta peste stratul de biscuiti, acopera cu un alt strat de biscuiti si intinde crema de caramel. Adauga un al treilea strat de biscuiti.

Bate smantana impreuna cu mascarpone pana obtii o crema densa, pe care o intinzi peste biscuiti. Intr-un vas mic, topeste untul si laptele, apoi adauga bucatile de ciocolata si amesteca pana se topesc complet. Adauga alunele si toarna glazura usor racita peste crema de frisca. Acopera cu folie si pune prajitura la frigider peste noapte. Serveste decorata cu bomboane Ferrero Rocher sau cu alune.