Prajitura delicioasa cu caramel si ciocolata

Prajitura delicioasa cu caramel si ciocolata

Aceasta reteta de prajitura cu crema de caramel combina straturi de blat alb si negru, alaturi de o crema fina de vanilie si cacao. Decorata cu caramel si ciocolata rasa, aceasta prajitura este un desert rafinat si delicios pentru orice ocazie.

Ingrediente blat alb:
4 oua
100 g zahar
110 g faina
1 lingurita praf de copt

Ingrediente blat negru:
4 oua
100 g zahar
65 g faina
2-3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:
750 ml lapte
6 galbenusuri
2 linguri faina de grau
2 linguri amidon de porumb (sau faina de cartofi)
1 plic zahar vanilat
150 g zahar
300 g unt sau margarina
2 linguri cacao

In plus:
Crema de caramel gata preparata (dulce de leche)
2-3 foi de napolitana
Ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare:

Blatul alb: Bate albusurile spuma tare, apoi adauga treptat zaharul, continuand sa mixezi. Adauga galbenusurile unul cate unul. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand delicat cu o lingura. Toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.

Blatul negru: Amesteca cacao cu faina si praful de copt, apoi procedeaza la fel ca la blatul alb. Coace in acelasi mod.

Crema: Amesteca galbenusurile cu faina de grau si amidonul, dizolvandu-le in 125 ml lapte. Fierbe restul de lapte cu zaharul si zaharul vanilat. Reduce caldura si toarna incet compozitia de galbenusuri in lapte, amestecand continuu pana obtii un budinca groasa. Lasa sa se raceasca. Freaca untul spuma, apoi incorporeaza treptat budinca racita. Pune deoparte 3-4 linguri din aceasta crema pentru decorul final, iar restul imparte-l in doua parti; in una din ele adauga cacao.

Asamblarea prajiturii:
-Asaza blatul negru la baza.
-Intinde crema alba deasupra.
-Asaza o foaie de napolitana.
-Intinde uniform crema de caramel (dulce de leche).
-Asaza a doua foaie de napolitana.
-Intinde crema cu cacao deasupra.
-Asaza blatul alb.
-Acopera prajitura cu crema alba pastrata si presara ciocolata rasa pentru decor.
-Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de servire.

Pofta buna!