Prajitura delicioasa cu crema de budinca si blat de nuci

Prajitura delicioasa cu crema de budinca si blat de nuci

Ingrediente pentru blatul cu nuci:
8 albusuri (aproximativ 280 g)
5 galbenusuri (aproximativ 100 g)
150 g zahar
200 g nuci macinate
75 g faina alba
10 g praf de copt
Pentru crema:
500 ml lapte
3 galbenusuri (aproximativ 60 g)
30 g faina alba
30 g amidon de porumb
80 g zahar cu vanilie
200 g unt (la temperatura camerei)
1 lingura extract de vanilie
Pentru decor:
50 g nuci tocate grosier

Metoda de preparare
Prepararea blatului:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 25×35 cm cu hartie de copt.
Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul pana obtii o compozitie ferma si lucioasa. Adauga pe rand galbenusurile, amestecand usor.
Incorporeaza nucile macinate, faina si praful de copt, amestecand delicat cu o spatula pentru a pastra aerarea compozitiei.
Toarna aluatul in tava si niveleaza uniform. Coace timp de 35 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi subtiri.
Prepararea cremei de budinca:
Pune 400 ml de lapte pe foc impreuna cu zaharul.
Amesteca cele 100 ml de lapte ramase cu galbenusurile, faina si amidonul pana obtii o compozitie omogena.
Adauga acest amestec in laptele fierbinte, amestecand continuu, si gateste pana ce se ingroasa, formand o budinca densa. Lasa budinca sa se raceasca complet.
Freaca untul pana devine cremos, apoi adauga treptat budinca rece si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii o crema pufoasa si fina.
Asamblare:
Asaza prima foaie de blat pe un platou si intinde jumatate din crema peste aceasta.
Pune deasupra a doua foaie de blat si intinde crema ramasa peste suprafata prajiturii.
Presara nucile tocate grosier deasupra pentru decor.
Finalizare:
Lasa prajitura in frigider pentru cateva ore (preferabil peste noapte) pentru a se intari si a se combina aromele. Taie prajitura in cuburi si serveste-o cu pofta!

Aceasta prajitura eleganta cu nuci si crema de budinca este un desert ce va cuceri orice masa festiva prin gustul sau sofisticat si textura sa perfect echilibrata.