Aceasta prajitura cu lamaie, cu straturi delicioase de nuci si blat pufos, este desertul perfect pentru iubitorii de arome citrice. O combinatie ideala de texturi si gusturi, ce va aduce prospetime si savoare oricarei mese!
Ingrediente:
Ingrediente pentru blatul 1:
6 galbenusuri
2 oua intregi
100 g zahar
30 g ulei
120 g faina
1 lingurita praf de copt
Sucul si coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente pentru umplutura:
250 g nuci macinate
45 g zahar
3 linguri de marmelada la alegere
100 ml lapte fierbinte
Ingrediente pentru blatul 2:
6 albusuri
100 g zahar
30 g ulei
120 g faina
1 lingurita praf de copt
Sucul si coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
1.Bateti galbenusurile si ouale intregi cu zaharul. Adaugati restul ingredientelor ce se regasesc pentru blatul 1 si amestecati bine. Turnati compozitia intr-o tava unsa (32×32 cm) si coaceti putin, doar cat sa prinda o crusta.
2.Intre timp, preparati umplutura amestecand toate ingredientele necesare.
3.Blatul 2: Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti scurt, apoi incorporati restul ingredientelor.
Turnati umplutura peste primul strat usor copt, iar deasupra puneti aluatul din albusuri. Coaceti pana este gata, timp de aproximativ 30-40 minute, la 180°C (in functie de cuptor).