Prajitura delicioasa cu lapte praf si crema fina de vanilie

Prajitura delicioasa cu lapte praf si crema fina de vanilie

Aceasta prajitura delicioasa si simpla de preparat, fara coacere, combina laptele praf, biscuitii cu cacao si o crema fina de vanilie. Perfecta pentru momentele in care vrei ceva dulce, dar fara prea mult efort!

Ingrediente:
250 g lapte praf (fara granule)
150 ml lapte proaspat
60 g zahar pudra
2 lingurite zahar cu vanilie naturala sau semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
200 g unt, moale
Aproximativ 54 biscuiti cu cacao (in functie de dimensiunea acestora)
Glazura de ciocolata

Mod de preparare:

Fierbe laptele proaspat cu zaharul vanilat sau semintele de vanilie, apoi lasa-l sa se raceasca complet.
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana obtii o crema pufoasa.
Adauga treptat, alternand, laptele racit si laptele praf in crema de unt, mixand pana cand ingredientele sunt complet omogenizate.
Pe fundul unei tavi (aproximativ 21×25 cm) tapetate cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti.
Intinde uniform jumatate din crema pregatita peste biscuiti, acopera cu un alt strat de biscuiti si adauga restul cremei.
Deasupra, pune un alt strat de biscuiti si toarna glazura de ciocolata.
Lasa prajitura la rece peste noapte, pentru a se intari si a deveni mai aromata.
Aceasta prajitura este perfecta pentru orice ocazie, fie ca o savurezi la cafea sau la o petrecere!

Reteta Bonus: Prajitura poloneza cu gem de fructe si bezea crocanta

Prajitura poloneza cu gem de fructe si bezea crocanta

Ingrediente:
500 g faina de grau
300 g unt
300 g zahar pudra
5 oua
50 g smantana 12%
10 g praf de copt
20 g cacao
400 g gem de fructe

Mod de preparare:

Pasul 1: Prepararea aluatului: Pe o suprafata de lucru, cernem faina, adaugam jumatate din zahar si praful de copt. Incorporam untul rece si amestecam pana obtinem o consistenta nisipoasa. Separam albusurile de galbenusuri – galbenusurile le adaugam in aluat, iar albusurile le punem deoparte pentru mai tarziu. Framantam aluatul pana devine omogen. Impartim aluatul in doua parti. Intr-una dintre ele adaugam cacao si framantam din nou. Impachetam jumatate din aluatul simplu si tot aluatul cu cacao in folie alimentara si le punem in frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 2: Straturile de aluat: Intindem jumatate din aluatul simplu si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il intepam cu o furculita, apoi il ungem cu un strat de gem acrisor. Scoatem din frigider aluatul cu cacao si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, presarandu-l uniform peste stratul de gem.
Pasul 3: Incalzim cuptorul la 180°C.
Pasul 4: Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat restul de zahar, continuand sa mixam pana cand spuma devine lucioasa si stabila. Acoperim stratul de aluat cu cacao cu aceasta bezea.
Pasul 5: Razuim restul de aluat simplu si il presaram peste bezea.
Pasul 6: Coacem prajitura „Plesniak” cu bezea in cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Lasam sa se raceasca treptat in cuptor.

Pofta buna!