Ingrediente pentru aluat (4 foi):
600 g faina
250 g unt
60 g zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
3 linguri de smantana
20 g drojdie
3 g sare (aproximativ 1/3 – 1/2 lingurita)
2 galbenusuri de ou
100 ml lapte
Umplutura:
250 g nuca macinata
250 g zahar pudra
1 borcan mare de gem de caise
Pentru glazura de ciocolata:
6 linguri de zahar
3 linguri de cacao
100 ml apa
1 lingura de ulei
Optional: 200 g ciocolata de buna calitate, topita
Mod de preparare:
Macinati nuca si amestecati-o cu zaharul pudra.
Framantati aluatul din unt, faina, zahar, smantana, galbenusuri, sare si drojdia dizolvata in lapte.
Impartiti aluatul in 4 parti egale. Intindeti fiecare parte in foi de dimensiunea tavii.
Puneti prima foaie in tava, ungeti-o cu gem si presarati cu amestecul de nuca. Repetati procedura cu restul foilor.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 170-180°C timp de 40-45 minute.
Dupa coacere, lasati prajitura sa se raceasca si acoperiti-o cu glazura de ciocolata.