Aceasta reteta delicioasa si bogata in ciocolata va va cuceri de la prima imbucatura. Cuburile de prajitura ciocolatoasa sunt usor de preparat si sunt perfecte pentru a satisface pofta de dulce in zilele calde. Urmariti pasii simpli si bucurati-va de un desert racoritor si decadent.
Ingrediente pentru blat:
5 oua
75 g zahar
75 g faina
22,5 g cacao
20 ml ulei
1 plic praf de copt
Pentru a insiropa blatul:
250 ml apa
250 g zahar
22,5 g ciocolata pudra
Pentru crema:
700 ml lapte
75 g zahar
75 g faina
250 g unt
1 plic zahar vanilat
100 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata neagra
In plus:
100 g ciocolata neagra
20 ml ulei
Metoda de preparare
Prepararea siropului: Incepeti cu siropul, fierbeti apa si zaharul timp de aproximativ 10 minute, adaugati pudra de ciocolata si amestecati pana se topeste complet, apoi lasati siropul sa se raceasca.
Prepararea blatului: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile pana devin spuma tare, adaugati zaharul si continuati sa mixati pana cand acesta se dizolva. Adaugati, pe rand, galbenusurile si uleiul, amestecand la viteza cea mai mica. Combinati faina, cacaua si praful de copt, apoi incorporati-le usor in compozitie, tot la viteza mica. Turnati aluatul intr-o tava de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt. Coaceti la 180°C pana cand marginile se desprind de tava. Turnati siropul racit peste blatul fierbinte.
Prepararea cremei: Dizolvati faina in 200 ml lapte, iar restul laptelui si zaharul puneti-le la fiert. Adaugati amestecul de faina si gatiti, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Lasati crema sa se raceasca, amestecand ocazional pentru a evita formarea unei cruste. Bateti smantana pentru frisca si lasati-o deoparte. Bateti untul, apoi adaugati treptat crema de faina, cate o lingura, mixand pana la omogenizare. In final, incorporati frisca batuta. Rezervati 4-5 linguri de crema alba si intindeti-le peste blatul racit. Topiti 200 g de ciocolata neagra pe baie de aburi si amestecati-o in crema alba, pana la omogenizare.
Finalizarea prajiturii: Topiti 100 g de ciocolata cu 20 ml ulei, apoi turnati amestecul peste prajitura racita. Lasati prajitura la frigider pana cand glazura de ciocolata se intareste.