Prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie speciala

Prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie speciala

Ingrediente

Pentru blat:
4 linguri faina
5 linguri zahar
5 albusuri
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt

Pentru crema:
4 linguri amidon alimentar (faina)
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
5 galbenusuri
500 ml lapte
100 gr ciocolata amara
250 gr margarina Rama Maestro

Alte ingrediente:
200 ml lapte
200 gr biscuiti Petite Beurre
250 ml frisca
50 gr nuca de cocos

Mod de preparare pentru prajitura:

Blat:
Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand acesta se topeste complet.
Adauga uleiul in fir subtire, mixeaza bine, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 175 de grade Celsius timp de 15 minute.
Dupa ce scoti blatul din cuptor, insiropeaza-l cald cu 3-4 linguri de lapte cald.

Crema:
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amesteca galbenusurile cu amidonul sau faina, zaharul si zaharul vanilat.
Adauga treptat laptele cald si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Imparte crema in doua parti egale. Intr-una din ele, adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana se topeste complet.
Incorporeaza 100 g de margarina in crema cu ciocolata si 150 g in crema de vanilie, adaugand cate putin si mixand bine dupa fiecare adaugare.

Asamblare:
Asaza blatul insiropeaza pe o tava, apoi intinde uniform crema de ciocolata.
Pune un strat de biscuiti inmuiati in lapte peste crema de ciocolata.
Adauga crema de vanilie peste stratul de biscuiti.
Lasa prajitura la rece, ideal peste noapte.
In ziua servirii, adauga frisca batuta deasupra si presara nuca de cocos.
Taie prajitura in felii folosind un cutit inmuiat in apa calda. Prajitura va fi fina si cremoasa.