Ingrediente pentru blat :
150 g zahăr, 3 ouă, un pliculet praf de copt, 125 ml ulei, 125 ml lapte, 100 g ciocolată amăruie, 3 linguri cacao, 2 linguri de cafea solubilă, 150g făină, 2 linguri lichior amaretto, 2 linguri de ciocolată rasă cu lapte.
Ingrediente pentru cremă :
250 ml lapte, 10 linguri de griş, 100 g zahăr,100 g unt, 100 g nucă de cocos, un pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente pentru decor
100g fulgi de migdale
Mod de preparare
Prepararea blatului. Se mixează ouăle cu zahărul până se topeşte zahărul complet, si ouăle devin o spumă. Se adaugă in sir subtire uleiul, se amestecă, se cerne făina amestecată cu praful de copt, laptele, cafeaua solubilă şi se amestecă bine toate ingredientele. Se adaugă în compoziţie ciocolata rasă amăruie, ciocolata cu lapte, cacaua, lichiorul si se omogenizează. Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă de 20x30cm, tapetată cu hartie de copt. Se coace compozitia in cuptorul preancălzit la 180˚, circa 25-30 de minute. După ce este copt blatul se lasă la răcit in tavă.
Prepararea cremei. Se pune pe foc laptele, zahărul si se lasă pană ajunge in punctul de fierbere. Cand incepe să fiarba compozitia se adaugă grişul, nuca de cocos si se amestecă până se îngroaşă. Se opreşte focul, se adaugă zahărul vanilat, untul si se mixează 2-3 minute, apoi se toarnă crema fierbinte in strat gros peste blat. Se decorează cu fulgi de migdale si se lasă să se răcească. După ce este suficient de rece se dă la frigider circa 2-3 ore apoi se poate portiona.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!