Aceasta prajitura desteapta cu cacao si cafea este un desert magic, care te va impresiona cu straturile sale distincte ce se formeaza singure in timpul coacerii. Textura cremoasa, aroma intensa de cacao si notele subtile de cafea o fac irezistibila. Prepararea este simpla, iar rezultatul, spectaculos!
Ingrediente:
110 g unt
600 ml lapte
110 g faina
43 g cacao pudra neindulcita
4 oua (albusurile separate de galbenusuri)
210 g zahar pudra
2 linguri cafea neagra preparata
1 lingurita esenta de vanilie
Metoda de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 165°C.
Unge o tava patrata de 20×20 cm cu unt.
Intr-un bol, amesteca faina cu pudra de cacao pana se omogenizeaza.
Bate albusurile pana obtii o spuma tare si lucioasa. Pune-le deoparte.
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca usor.
Intr-un alt bol, bate galbenusurile cu zaharul pudra pana cand devin albicioase si cremoase.
Adauga untul topit, cafeaua si esenta de vanilie. Amesteca bine.
Incorporeaza treptat amestecul de faina cu cacao, alternand cu laptele, pana la omogenizare completa.
Incorporeaza spuma de albusuri in compozitie, in mai multe reprize, folosind miscari usoare pentru a pastra aerarea.
Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza suprafata.
Coace timp de 50-60 de minute. Prajitura ar trebui sa fie usor tremuratoare in centru atunci cand este gata.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in felii.
Presara deasupra zahar pudra pentru un aspect elegant.