Ingrediente pentru blat:
300 g faina alba
150 g zahar pudra
100 g unt
3 linguri ulei
2 oua
1 lingura cafea instant Nescafé
3 linguri cacao
250 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingura rom
Ingrediente pentru decor si umplutura:
1 borcan gem (am folosit gem de caise de casa)
150 g ciocolata
180 g smantana fermentata
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul pudra, cafeaua instant, uleiul, cacaoa si praful de copt. Separat, topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Intr-un alt bol, bate laptele cu ouale folosind un tel.
Adauga untul topit in amestecul de lapte si oua, apoi toarna compozitia lichida peste ingredientele uscate din bol. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 25 de minute, pana cand prajitura devine aurie. Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca complet.
Unge blatul racit cu gem, preferabil de caise pentru o aroma dulce-acrisoara.
Topeste ciocolata la bain-marie, apoi las-o sa se racoreasca putin. Amesteca ciocolata topita cu smantana fermentata pana obtii o crema omogena.
Intinde crema peste prajitura si foloseste o furculita pentru a crea modele decorative.
Pune prajitura in frigider si las-o sa se intareasca inainte de servire.
Prajitura Nescafé este gata de savurat, combinand aroma intensa de cafea cu ciocolata cremoasa si gemul fructat!