Aceasta prajitura fara coacere este perfecta pentru cei care doresc un desert rapid, delicios. Se prepara pe baza de biscuiti si consta din straturi de crema de ciocolata cu alune si crema de lapte. Prajitura este usor de realizat si sigur va fi pe placul tuturor.
Ingrediente
Tava de aproximativ 24×35 cm
Crema de ciocolata si alune:
200 g unt
120 g lapte praf integral
300 g crema de ciocolata, de exemplu Nutella
1 lingura cacao neagra
180 g alune maruntite (arahide, alune de padure sau nuci)
Crema de lapte:
250 ml lapte
300 g lapte praf integral
100 g zahar
200 g unt
Glazura
100 g ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra
1/2 lingura cacao neagra
25 g unt
4 linguri lapte
In plus
aproximativ 400 g biscuiti
alune pentru decor optional
Mod de preparare:
Incepeti cu crema de ciocolata si alune. Bateti untul pana devine cremos, adaugati crema de ciocolata si mixati bine. Adaugati cacao, laptele praf si alunele maruntite, continuand sa mixati pana obtineti o crema densa. In tava tapetata cu hartie de copt, asezati un strat de biscuiti (puteti inmuia biscuitii in lapte daca doriti). Intindeti crema de ciocolata uniform si puneti deasupra al doilea strat de biscuiti.
Pentru crema de lapte, fierbeti laptele cu zaharul si lasati sa se raceasca. Mixati untul pana devine pufos, apoi adaugati laptele cu zaharul racit si continuati sa mixati. Treptat, incorporati laptele praf si mixati pana obtineti o consistenta neteda. Intindeti aceasta crema peste biscuiti si adaugati al treilea strat de biscuiti.
Pentru glazura, topiti ciocolata, untul si laptele la bain-marie. Turnati glazura peste prajitura si, daca doriti, presarati alune deasupra. Lasati prajitura la frigider cateva ore pentru a se inmuia.