Ingrediente pentru blat
200 g biscuiti digestivi zdrobiti
50 g unt topit
30 g lapte condensat
Ingrediente pentru crema
1 lingurita de gelatina
30ml apa rece
500 g lapte
1 plic budinca de vanilie
3 linguri de zahar
Ingrediente pentru glazura
500 g visine din compot sau visine decongelate
2 pliculete gelatina din fructe
Mod de preparare
Prepararea blatului
Biscuitii zdrobiti se pun intr-un bol mare, iar peste acestia se adauga untul topit si racit, impreuna cu laptele condensat. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena si nisipoasa. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20×30 cm. Puteti folosi o tava obisnuita sau una cu pereti detasabili. Amestecul de biscuiti se intinde uniform in tava si se preseaza usor cu o lingura pentru a obtine un strat neted si uniform. Tava se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Prepararea cremei
Gelatina se pune intr-un bol si se adauga apa rece peste ea. Se amesteca bine si se lasa la hidratat timp de 10 minute. Intre timp, laptele se pune la fiert intr-o cratita. Intr-un alt bol, se amesteca praful de budinca cu cele 3 linguri de zahar. Se adauga 4 linguri de lapte cald peste amestecul de budinca si se omogenizeaza bine. Aceasta compozitie se toarna incet peste laptele fierbinte, amestecand continuu pana cand budinca incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca aproximativ 5 minute. Apoi, se adauga gelatina hidratata si se amesteca energic cu un tel pentru a se incorpora complet. Tava cu blatul de biscuiti se scoate din frigider si se toarna crema calda peste acesta. Se pune din nou la frigider pentru aproximativ 1 ora, timp in care crema se va lega si se va intari.
Prepararea glazurii
Gelatina de fructe se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce tava a stat la frigider timp de 1 ora, se scoate si se asaza un strat de visine (intregi sau tocate marunt) peste crema intarita. Se toarna gelatina preparata peste visine. Tava se pune la rece pentru 3 ore sau peste noapte, pana cand glazura se intareste complet. La final, se poate decora cu frisca, se portioneaza si se serveste.