Daca vrei sa impresionezi cu un desert rafinat, dar usor de preparat, aceasta prajitura Ferrero Rocher fara coacere este alegerea ideala. Cu straturi delicioase de crema de ciocolata si mascarpone, acoperite cu o glazura de ciocolata bogata, acest desert va deveni rapid favorit in orice casa.
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
(1 cana are o capacitate de 250 ml)
350 ml smantana pentru frisca (30%)
5 linguri de crema de ciocolata (de exemplu, Nutella)
1/4 cana de alune de padure macinate
1/2 cana de biscuiti macinati (de exemplu, biscuiti cu cacao)
1 1/2 lingurita de gelatina
1/4 cana de apa fierbinte
Ingrediente pentru crema cu mascarpone:
300 ml smantana pentru frisca (30%)
250 g mascarpone
2 linguri de zahar pudra
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
50 g unt
50 ml lapte
100 g ciocolata (de exemplu, ciocolata semiamaruie si cu lapte)
1/3 cana de alune de padure sau arahide macinate
In plus:
3 pachete de biscuiti cu cacao
3/4 cutie de crema de caramel
Metoda de preparare
Tapeteaza o forma de 24×24 cm sau similara cu hartie de copt sau folie alimentara. Pune un prim strat de biscuiti pe fundul formei. Dizolva gelatina in apa fierbinte (nu clocotita) si las-o sa se raceasca. Bate smantana pana devine ferma, apoi adauga treptat crema de ciocolata. Adauga alunele si biscuitii macinati si amesteca pana la omogenizare. In timp ce continui sa mixezi, adauga incet gelatina racita. Intinde crema obtinuta peste stratul de biscuiti, acopera cu un alt strat de biscuiti si intinde crema de caramel. Adauga un al treilea strat de biscuiti.
Bate smantana impreuna cu mascarpone pana obtii o crema densa, pe care o intinzi peste biscuiti. Intr-un vas mic, topeste untul si laptele, apoi adauga bucatile de ciocolata si amesteca pana se topesc complet. Adauga alunele si toarna glazura usor racita peste crema de frisca. Acopera cu folie si pune prajitura la frigider peste noapte. Serveste decorata cu bomboane Ferrero Rocher sau cu alune.
Reteta BONUS -> Cheesecake cu branza proaspata de vaci si cacao
Ingrediente pentru aluat
350 g faina
150 g zahar tos
1 ou
200 g unt cu 82% grasime
30 g cacao
10 g praf de copt
50 ml apa
Ingrediente pentru umplutura
300 g branza proaspata de vaci
180 g unt
30g praf de budinca de vanilie
4 oua
150 g zahar
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului: Intr-un bol mare, adauga faina, untul moale (lasat la temperatura camerei) si praful de copt. Amesteca ingredientele pana cand obtii un aluat sfaramicios si usor nisipos. Adauga un ou intreg, zaharul, apa si cacaoa, apoi framanta amestecul pana cand se formeaza o bila de aluat neteda, usor de modelat. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, intinde mai mult de jumatate din aluat, pastrand restul la rece. Aplatizeaza bine aluatul in tava, asigurandu-te ca peretii formei sunt bine acoperiti.
Pregatirea umpluturii: Pune branza proaspata de vaci, bine scursa de zer, intr-un robot de bucatarie sau blender. Adauga ouale, praful de budinca, untul moale, zaharul si zaharul vanilat, si mixeaza pana obtii o crema fina. Toarna crema peste aluatul din tava. Rade restul de aluat pastrat la rece pe razatoarea mare si distribuie-l uniform deasupra cremei. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 35-40 de minute. Dupa coacere, lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.