Prajitura fina cu branza si bezea crocanta

Aceasta prajitura cremoasa cu branza are un strat pufos de bezea si o textura delicata, perfecta pentru momentele dulci. Se prepara usor si impresioneaza prin aspectul sau elegant si gustul rafinat.

Ingrediente blat:
200 g unt
250 g faina
100 g zahar
3 galbenusuri
1,5 lingurite praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
Ingrediente crema de branza:
1 kg branza de vaci cremoasa
200 g zahar
4 galbenusuri
2 oua
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
125 ml ulei
Ingrediente bezea:
7 albusuri
100 g zahar

Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca faina cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si zaharul vanilat. Framanta rapid aluatul si intinde-l intr-o tava (25×40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, mixeaza zaharul cu galbenusurile si ouale pana obtii o compozitie omogena. Adauga praful de budinca, laptele si uleiul, mixeaza din nou, apoi incorporeaza branza. Toarna compozitia peste aluat si coace timp de 45 de minute la 170°C, folosind functia de convectie.
Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, mixand dupa fiecare adaugare timp de 20-30 de secunde.
Dupa cele 45 de minute de coacere, scoate prajitura din cuptor si intinde bezeaua uniform peste stratul de branza. Coace inca 10-15 minute la 150°C.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi taie si serveste.
Pofta buna! 🍰