
Daca esti in cautarea unei prajituri care sa impresioneze prin gust si aspect, aceasta reteta de prajitura fina cu ciocolata este alegerea perfecta. Straturile fragede de blat si crema catifelata cu ciocolata si Nutella creeaza o combinatie irezistibila. Iata cum o prepari pas cu pas:
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina semigrisata (tip 650)
120 g zahar pudra
2 galbenusuri
100 g unt
175 g smantana fermentata (tip smantana pentru gatit sau iaurt grecesc gras)
2 linguri cacao (aprox. 15 g)
1 lingurita praf de copt (aprox. 5 g)
Un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca de ciocolata (cca 80 g in total)
400 ml lapte
100 g unt
120 g zahar tos
100 g Nutella
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Amesteca faina cu zaharul pudra, praful de copt si sarea. Separat, freaca untul cu galbenusurile, apoi adauga smantana. Incorporeaza amestecul lichid in ingredientele uscate si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in trei parti egale. In doua dintre ele adauga cate o lingura de cacao. Vei obtine doua foi maro si una simpla, galbena.
Coace fiecare foaie pe dosul unei tavi, la 180°C, timp de 8-10 minute. Inainte de coacere, inteapa-le cu o furculita pentru a preveni umflarea.
Prepararea cremei:
Incalzeste laptele cu zaharul, apoi adauga pudra de budinca si amesteca energic pana se ingroasa. Lasa budinca sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, mixeaza budinca impreuna cu untul moale si Nutella, pana devine o crema fina.
Asamblarea prajiturii:
Pe una dintre foile cu cacao intinde jumatate din crema, apoi asaza foaia deschisa la culoare. Peste ea, intinde restul de crema (opreste putin pentru decor). La final, pune a doua foaie cu cacao deasupra si preseaza usor (poti pune cateva carti deasupra si lasa la presat timp de o ora).
Orneaza prajitura cu crema ramasa si traseaza modele cu o furculita.
Taie in felii egale si serveste cu pofta!