Prajitura fina cu crema de cafea si migdale

Prajitura fina cu aroma de cafea si migdale

O prajitura cu foi fragede, crema fina cu aroma de cafea si un strat crocant de migdale. Acest desert se remarca prin gustul rafinat de cafea, completat de migdale prajite si putina spirtoasa pentru un plus de aroma. Prajitura se recomanda a fi pregatita cu o zi inainte pentru a se fragezi si a-si intensifica aromele.

Ingrediente
Pentru foi (pentru o tava de 23×38 cm):

640 g faina
450 g margarina
1 lingura untura
1 lingurita praf de copt
5 galbenusuri
Bezea:
5 albusuri
200 g zahar
Crema de cafea:
2 linguri pline de cafea macinata
20 g faina de grau
20 g faina de cartofi (amidon)
2 galbenusuri
200 g zahar
400 g unt (la temperatura camerei)
50 ml alcool (optional)
375 ml apa
In plus:
150 g migdale feliate

Mod de preparare:

Foi:
Framanta toate ingredientele pentru aluat pana se omogenizeaza.
Imparte aluatul in 3 parti egale.
Bate albusurile pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana obtii o spuma ferma.
Intinde o parte de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt, acopera cu o treime din spuma de albusuri si presara cu migdale feliate.
Coace fiecare foaie la 170°C pentru aproximativ 10-15 minute. Repeta acest proces pentru toate cele trei foi.

Crema de cafea:
Prepara cafeaua intr-un ibric, folosind 375 ml apa. Las-o sa se raceasca si strecoar-o.
Dizolva fainurile si galbenusurile in 125 ml din cafeaua racita.
Pune restul cafelei pe foc impreuna cu zaharul si adu la punctul de fierbere.
Adauga amestecul de fainuri si galbenusuri in cafeaua fierbinte, amestecand continuu pana obtii o crema de budinca. Las-o sa se raceasca complet.
Mixeaza crema racita cu cele 400 g de unt pana obtii o consistenta fina, apoi adauga treptat alcoolul (optional).

Asamblare:
Pune prima foaie pe un platou, intinde o parte din crema, adauga a doua foaie, urmata de alt strat de crema, si repeta pana finalizezi cu crema deasupra.
Decoreaza cu migdale feliate.

Sfat: Alcoolul poate fi omis, dar ofera o aroma deosebita prajiturii. Este ideal sa pregatesti prajitura cu o zi inainte pentru ca foile sa se fragezeasca si aromele sa se intrepatrunda. Pofta buna!