Prajitura “Floare de colt” – Un dulce rar si extrem de bun

Aceasta prajitura rafinata imbina foi fragede cu cacao si vanilie, un strat aromat de gem si nuci, iar la final, o crema fina de vanilie. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona familia cu un desert deosebit!

Ingrediente pentru aluatul cu cacao:
150 g faina
50 g unt
70 g zahar
1 lingura smantana
1 lingura cacao
1 lingurita rasa praf de copt
Ingrediente pentru aluatul alb:
500 g faina
200 g unt
250 g zahar pudra
1 ou
½ plic praf de copt
3-4 linguri smantana
Ingrediente pentru crema:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
250 g zahar pudra
250 g unt
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura:
200 g gem de caise
100 g nuca macinata (sau migdale)

Mod de preparare:
Prepararea aluatului cu cacao: Se framanta un aluat omogen din toate ingredientele, apoi se pune la congelator pentru 30 de minute.
Prepararea aluatului alb: Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in trei parti egale.
Montarea foilor:
Fiecare foaie de aluat alb se intinde si se unge cu gem de caise.
Se presara nuca (sau migdale) deasupra.
Se rade aluatul cu cacao deasupra stratului de gem si nuca.
Coacere: Se coace in tava de 35×35 cm la 180°C pana devine usor aurie.
Prepararea cremei:
Budinca de vanilie se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit.
Untul se mixeaza spumos cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Se incorporeaza budinca racita si se mixeaza pana la omogenizare.
Asamblare:
Se alterneaza foile coapte cu straturi de crema.
Se lasa la frigider peste noapte pentru a se intrepatrunde aromele.
Servire: Se taie prajitura in felii si se serveste cu pofta!

Aceasta prajitura este perfecta pentru sarbatori sau pentru orice moment in care vrei un desert spectaculos! 🍰