
Aceasta prajitura cu branza este o combinatie perfecta intre foi fragede si o umplutura bogata, aromata, cu branza de vaci si lamaie. Initial poate parea o prajitura obisnuita, insa textura sa frageda si gustul echilibrat intre dulce si acrisor o transforma intr-un desert deosebit.
Ingrediente
Aluat maro:
500 g faina
200 g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita praf de copt
3 linguri smantana
100 g unt
2 oua
2 linguri cacao
Aluat galben:
150 g faina
80 g zahar
40 g unt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1-2 linguri smantana
Umplutura:
750 g branza de vaci
3 linguri praf de budinca de vanilie
200 g zahar
2 galbenusuri
100 g unt
Coaja rasa de la 1 lamaie
2 linguri smantana
1 plic zahar vanilat
Albusurile batute spuma
Pentru asamblare:
1 borcan gem de caise
Mod de preparare
Prepararea aluatului maro – Amesteca toate ingredientele si framanta pana obtii un aluat omogen. Imparte-l in doua bile si lasa-le la rece.
Prepararea aluatului galben – Amesteca ingredientele pana obtii o compozitie omogena.
Intinderea foilor – Intinde foaia galbena si asaz-o intr-o tava unsa cu unt (dimensiuni 36×28 cm). Inteapa aluatul cu furculita si unge-l cu gem de caise.
Straturile – Intinde prima foaie maro peste stratul de gem, adauga umplutura de branza si acopera cu a doua foaie maro. Inteapa usor cu furculita.
Coacere – Da prajitura la cuptor preincalzit la 190°C pentru 40-45 de minute.
Servire – Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Pofta buna!