Ingrediente pentru stratul de branza si migdale:
300 g branza de vaci pentru prajituri (tip cremos)
5 linguri zahar fin
1 lingurita extract de vanilie sau esenta
2 oua
120 g faina de migdale
3-4 linguri de gris
Ingrediente pentru aluat:
250 g unt moale
180 g zahar pudra
300 g faina alba
6 oua
2 lingurite praf de copt
3-4 linguri lapte, la temperatura camerei
1 lingura cacao
50 ml cafea tare, racita
Ingrediente pentru crema de budinca:
800 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie, fara zahar
2 plicuri gelatina de portocale (sau simpla)
Mod de preparare:
Stratul de branza cu migdale:
Intr-un bol, amesteca branza cu ouale, zaharul, faina de migdale, grisul si extractul de vanilie. Lasa amestecul sa se odihneasca timp de 30-40 de minute, pentru a deveni mai compact.
Aluatul:
Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema pufoasa. Adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele. La final, adauga albusurile batute spuma tare si amesteca usor pana la omogenizare.
Imparte aluatul in doua parti, una de aproximativ 3/4 si una de 1/4. In partea mai mica adauga cacaoa si cafeaua racita; daca amestecul pare prea lichid, poti adauga 1-2 linguri de faina.
Montare si coacere:
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intinde stratul de aluat simplu (fara cacao), apoi adauga stratul de aluat cu cacao si cafea. Deasupra, cu ajutorul unei linguri, distribuie „picaturi” din amestecul de branza si migdale.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema de budinca:
Separa o cana de lapte (200 ml) si dizolva in ea pudra de budinca. Pune restul de lapte la fiert, iar cand da in clocot, adauga amestecul de budinca dizolvata si amesteca continuu cateva minute, pana se ingroasa.
Ia crema de pe foc si adauga plicurile de gelatina, amestecand pana se dizolva complet. Lasa amestecul sa se raceasca timp de 10 minute, apoi toarna-l peste prajitura racita.
Pune prajitura la frigider pentru a se inchega bine.