Prajitura frageda cu nuca, migdale si marmelada de caise

Ingrediente
Pentru aluat:
300 g unt
2 oua
100 g zahar
500 g faina
10 g praf de copt
Coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru umplutura:
300 g nuci macinate
200 g migdale macinate
300 g zahar
150 ml lapte fierbinte
25 ml lichior de visine
Alte ingrediente:
6 linguri pline de marmelada de caise
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
Putin unt topit si zahar pentru decor

Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200°C si pregateste o tava de aproximativ 38×25 cm, tapetand-o cu hartie de copt.
Mixeaza untul cu zaharul si ouale pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie, framantand pana obtii un aluat nelipicios. Daca este nevoie, mai adauga 2-3 linguri de faina.
Intinde aluatul intr-o foaie subtire si asaza-l in tava.
Unge aluatul cu marmelada de caise.
Amesteca nucile macinate, migdalele, zaharul si laptele fierbinte. Adauga lichiorul de visine si omogenizeaza bine. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi intinde-o peste stratul de marmelada.
Bate ouale cu zaharul si faina, apoi toarna acest amestec peste umplutura.
Coace prajitura timp de 35-40 de minute, pana devine aurie.
La final, unge prajitura coapta cu unt topit si presara zahar pudra sau cristale de zahar.
Lasa sa se raceasca, apoi taie in batoane sau patrate.
Pofta buna! 🍰