Prajitura germana de Paste cu nuci si ciocolata – reteta veche, cu gust desavarsit

Inspirata dintr-o carte de bucate traditionala, aceasta prajitura germana cu alune de padure si crema de ciocolata este perfecta pentru masa de sarbatoare. Aromata, catifelata si cu o textura surprinzatoare, e un desert incercat si iubit de generatii intregi.

Ingrediente pentru blat:
5 oua
un praf de sare
200 g unt
100 g zahar pudra
100 ml lapte
300 g faina (tip 650)
1 plic praf de copt (10 g)
2 linguri cacao
Pentru umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
100 ml lapte
150 g alune de padure macinate
140 g zahar tos
Pentru decor:
50 g alune de padure macinate

Mod de preparare
Separam ouale. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le lasam deoparte.
Intr-un alt bol, mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Turnam treptat laptele la temperatura camerei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitie.
La final, incorporam usor, cu o spatula, albusurile batute spuma.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una adaugam cele 2 linguri de cacao si amestecam bine.
Tapetam o tava de 34×22 cm cu hartie de copt. Coacem mai intai blatul alb timp de 10 minute la 180°C. Dupa ce se raceste, il scoatem din tava.
Repetam procedura cu blatul cu cacao, coacem si lasam la racit.
Pentru umplutura:
Intr-o cratita, topim ciocolata cu untul si laptele, amestecand continuu.
Adaugam alunele de padure macinate si zaharul, amestecam bine pana la omogenizare.
Lasam sa se raceasca usor, pana se ingroasa usor crema.
Asamblare:
Peste blatul cu cacao intindem jumatate din crema.
Asezam deasupra blatul alb si intindem restul de crema.
Presaram cu generozitate alune macinate si lasam prajitura la frigider sa se intareasca.

Pofta buna!