Prajitura greceasca cu miere si nuci

Aceasta reteta simpla dovedeste ca frumusetea sta in lucrurile necomplicate. Prajitura cu miere si nuci este perfecta pentru un mic dejun relaxant sau o gustare alaturi de cafea. Mirosul delicat de miere si textura usoara o fac irezistibila, iar oaspetii vor fi cu siguranta incantati.

Ingrediente:
100 g nuci
175 g unt
100 g miere
100 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar alb)
3 oua
225 g faina
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare

Mod de preparare:
Asezati nucile intr-o tava si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 6 minute. Dupa ce s-au racit, tocati-le grosier.
Topiti untul intr-o cratita, apoi adaugati mierea si zaharul. Gatiti amestecul la foc mic, amestecand ocazional, pana devine omogen. Lasati compozitia sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand.
Bateti ouale pana devin spumoase. Adaugati treptat compozitia racita cu miere, amestecand continuu.
Incorporati nucile, faina, praful de copt si un praf de sare. Amestecati totul cu grija pana la omogenizare.
Turnati compozitia intr-o tava mica (aproximativ 32×22 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti la 160°C timp de aproximativ 20 de minute, pana cand prajitura este bine coapta si aurie la suprafata.

Prajitura cu miere si nuci este gata sa fie savurata. Pofta buna!