Prajitura Havana cu Ananas si Bezea de Cocos – Desert Exotic, Simplu si Plin de Arome

Prajitura Havana cu Ananas si Bezea de Cocos – Desert Exotic, Simplu si Plin de Arome

Prajitura Havanna este o combinatie de arome exotice de cocos, ananas si rom, intr-un desert cu bezea crocanta si crema fina de vanilie. Ideala pentru a impresiona invitatii, aceasta prajitura se prepara destul de simplu, iar rezultatul este rafinat si perfect pentru ocazii speciale. Parcurge pasii de mai jos pentru a obtine o prajitura cu adevarat deosebita!

Ingrediente Blat:
3 oua
100 g zahar
125 g faina
4 linguri ulei
1/2 lingura praf de copt
1/2 lingura otet
Ingrediente Bezea de cocos:
4 albusuri
130 g zahar
200 g fulgi de cocos
Ingrediente Sirop:
100 ml rom
zeama de la 1/2 lamaie
Ingrediente Crema:
500 ml lapte
2 galbenusuri
2 linguri faina alba
2 linguri amidon de cartofi
1 pliculet zahar vanilat
2.5 linguri zahar
200 g unt
1 conserva ananas
Decor:
100 g ciocolata amaruie
2 lingurite lapte

Mod de Preparare

Blatul:
Bate albusurile spuma tare. Adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, uleiul, faina, otetul si praful de copt.
Toarna aluatul intr-o tava de 24×24 cm tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 30 de minute.
Bezeaua de cocos:
Bate albusurile spuma tare, apoi adauga treptat zaharul si amesteca incet fulgii de cocos.
Pune compozitia in tava, pe o foaie de aluminiu si coace la 180°C timp de 30 de minute. Dupa coacere, lasa bezeaua sa se raceasca, apoi indeparteaza folia.
Crema:
Din cantitatea de lapte, opreste 125 ml. Restul de lapte fierbe-l cu zaharul si zaharul vanilat. In laptele pastrat, amesteca faina, amidonul si galbenusurile, apoi toarna compozitia in laptele fierbinte si amesteca pana devine consistenta, circa 2 minute. Lasa budinca sa se raceasca.
Bate untul spuma, apoi adauga treptat budinca racita. Adauga ananasul scurs si taiat cubulete in crema si amesteca bine.
Sirop:
Amesteca romul cu zeama de lamaie si inmoaie blatul.
Montare:
Pe blat, intinde crema de ananas, uniformizeaza. Pune deasupra bezeaua de cocos.
Topeste ciocolata cu laptele la bain-marie si decoreaza suprafata prajiturii. Lasa prajitura la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Sfat: Aceasta prajitura este ideala servita rece, pentru a permite aromelor de rom, cocos si ananas sa se intrepatrunda.