
Aceasta prajitura simpla si spectaculoasa isi formeaza singura straturile in timpul coacerii, rezultand un blat pufos si o crema fina la mijloc. O alegere perfecta pentru cei care iubesc deserturile delicate si aerate!
Ingrediente:
8 oua
300 g zahar
6 plicuri zahar vanilat
150 g margarina
9 linguri cu varf de faina
1 litru lapte
Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si margarina pana devin o compozitie spumoasa.
Se adauga treptat faina si albusurile batute spuma, amestecand usor. Se toarna laptele si se omogenizeaza bine.
Compozitia se toarna intr-o tava (22 x 36 cm) unsa si tapetata cu faina.
Se introduce in cuptorul RECE, apoi se coace la temperatura mica timp de 1-1,5 ore, fara a deschide usa cuptorului.
Cand prajitura capata o crusta aurie deasupra, este gata. Se lasa la racit si se taie in portii.
Un desert magic, usor de preparat, care surprinde prin textura sa unica!