Aceasta prajitura invizibila cu mere este o reteta usor de preparat, dar cu un rezultat spectaculos. Denumirea provine de la modul in care feliile subtiri de mere devin aproape invizibile dupa coacere, fiind perfect imbracate in aluat. Perfecta pentru iubitorii de deserturi cu mere, aceasta prajitura este usor acidulata si plina de arome!
Ingrediente (pentru o tava de aproximativ 23×28 cm):
2 kg de mere tari, de preferat acrisoare
2 linguri de suc de lamaie
4 oua
100 g zahar
200 ml lapte
50 g unt moale
1 lingura de zahar vanilat sau cateva picaturi de extract de vanilie
140 g faina
1 si 1/2 lingurita praf de copt
optional: 100 g stafide
2 linguri de fulgi de migdale sau nuci tocate grosier
Mod de preparare:
Curatati merele si taiati-le in felii subtiri. Puneti-le intr-un bol mare si stropiti-le cu sucul de lamaie, apoi lasati-le deoparte.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Pregatiti tava de copt, tapetand-o cu hartie de copt sau ungand-o cu unt si presarand pesmet.
Bateti ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat (sau extractul de vanilie). Adaugati laptele si untul moale taiat bucatele mici, apoi mixati pana cand ingredientele se incorporeaza bine. Daca doriti, adaugati stafidele si amestecati usor.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt si mixati din nou, doar pana la omogenizare.
Turnati compozitia peste feliile de mere din bol. Amestecati delicat, astfel incat merele sa fie acoperite de aluat, dar sa nu se rupa prea mult.
Transferati amestecul in tava pregatita. Presarati deasupra fulgii de migdale sau nucile tocate grosier.
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute. Dupa coacere, lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o felia.