
Cand ai pofta de ceva dulce, dar vrei o reteta simpla, de post, aceasta prajitura cu miere si nuci este alegerea ideala! Este frageda, aromata si usor de facut, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care prefera deserturile vegane.
Ingrediente pentru blat:
300 g faina
150 g zahar brun
100 ml ulei
200 ml apa minerala
3 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet de mere
1 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
Pentru topping:
100 g nuci maruntite
50 g fulgi de cocos
3 linguri miere
100 ml apa fierbinte
Mod de preparare:
- Pregatirea aluatului
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Adauga uleiul, apa minerala, esenta de vanilie si otetul de mere. Amesteca bine cu un tel sau mixer, pana obtii o compozitie omogena.
Incorporeaza mierea si continua sa amesteci pana se omogenizeaza complet. - Coacerea prajiturii
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aproximativ 20×30 cm).
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 de minute, pana trece testul scobitorii. - Pregatirea toppingului
Amesteca mierea (sau siropul de agave/artar) cu apa fierbinte, pana se dizolva bine.
Adauga nucile maruntite si fulgii de cocos, apoi amesteca usor.
Toarna acest amestec peste prajitura fierbinte si lasa sa se absoarba. - Servirea
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati. Are o textura frageda, iar combinatia dintre miere, nuci si cocos ii ofera un gust absolut divin!
Aceasta prajitura de post cu miere si nuci este dovada ca deserturile vegane pot fi la fel de gustoase si savuroase. Pofta buna! 😋