Daca esti in cautarea unei prajituri delicioase, care se prepara rapid si nu necesita coacere, prajitura Kremes fara coacere este alegerea ideala. Cu un gust bogat si textura fina, acest desert este perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru momentele cand vrei sa te rasfeti. Iata cum poti prepara acest desert savuros in propria bucatarie:
Ingrediente
Pentru baza:
400 g piure de castane
250 g biscuiti macinati
Esenta de rom sau rom (dupa preferinta)
150 g zahar pudra
Pentru crema:
900 ml lapte
3 plicuri de praf de budinca de vanilie (fara fierbere)
250 g unt
Zahar pudra dupa gust
Alte ingrediente:
Piscoturi (optional)
Lapte cu rom pentru inmuiat piscoturile
Frisca
Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru baza pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare, poti adauga cateva picaturi de lapte pentru a-l inmuia.
Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt si intinde aluatul uniform pe fundul acesteia.
Bate untul impreuna cu zaharul pudra pana devine spumos.
Separat, pregateste budinca folosind laptele si praful de budinca, batand pana obtii o consistenta ferma.
Incorporeaza treptat untul batut in budinca preparata, amestecand bine.
Inmoaie rapid piscoturile in laptele cu rom.
Toarna jumatate din crema peste baza din tava, apoi asaza piscoturile inmuiate deasupra.
Toarna restul de crema peste piscoturi si lasa prajitura sa se intareasca bine in frigider.
Dupa ce s-a intarit, prajitura poate fi servita, optional decorata cu frisca.
Pofta buna!