Prajitura „Lapte de pasare” – un desert fin si aerat, irezistibil de delicios

Aceasta prajitura combina un blat pufos din albusuri cu o crema fina de vanilie si un strat generos de frisca, oferind o textura usoara si un gust rafinat. Un desert simplu, dar spectaculos, ideal pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
8 linguri zahar (aprox. 160 g)
8 linguri faina (aprox. 120 g)
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
8 galbenusuri
5 linguri zahar (aprox. 100 g)
6 linguri faina (aprox. 90 g)
2 linguri zahar vanilat
500 ml lapte rece
Ingrediente pentru decor:
400 ml frisca
4 linguri frisca batuta (pentru crema)
Cacao Nesquik sau ciocolata rasa pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin ferme.
Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza usor in albusuri.
Se toarna intr-o tava unsa (24×36 cm), se niveleaza si se coace la 170°C timp de 10-12 minute.
Prepararea cremei:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, faina, zaharul vanilat si laptele rece.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Se bate frisca si, dupa ce crema s-a racit, se incorporeaza 4 linguri de frisca batuta.
Asamblare:
Se intinde crema peste blat, se niveleaza, apoi se adauga restul de frisca batuta.
Se presara cacao Nesquik sau ciocolata rasa deasupra.
Se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de servire. Pofta buna! 😊