Prajitura Mikado cu crema de vanilie si dulceata acrisoara

Prajitura Mikado cu crema de vanilie si dulceata acrisoara

Prajitura Mikado este o combinatie delicioasa de straturi de blat subtire, crema de vanilie si o nota acrisoara de dulceata, toate acoperite cu o glazura de cacao. Aceasta prajitura este perfecta pentru evenimente speciale si are un gust desavarsit dupa ce este lasata sa stea cateva ore, pentru a se intrepatrunde aromele.

Ingrediente pentru blat:
625 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 ou
250 g unt
45 ml lapte (aprox. 3 linguri)
60 ml miere (aprox. 4 linguri)
30 g cacao (aprox. 2 linguri)
200 g zahar
Ingrediente pentru crema de budinca:
500 ml lapte
40 g praf de budinca cu aroma de vanilie sau frisca
4 linguri zahar pudra
200 g unt
un borcan de 300 g dulceata acrisoara (recomandata: dulceata de coacaze)
Ingrediente pentru glazura:
30 g cacao (aprox. 3 linguri)
60 g unt (aprox. 4 linguri)
6 linguri zahar pudra
30 ml lapte (aprox. 2 linguri)

Mod de preparare:

Prepararea blaturilor:
Intr-o cratita, incalzeste untul, laptele, mierea, cacaua si zaharul, amestecand constant, pana cand untul se topeste complet. Lasa amestecul sa se raceasca.
Adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu si oul in amestecul racit si framanta un aluat omogen.
Imparte aluatul in 6-7 bucati egale si intinde fiecare bucata in foi subtiri, de dimensiunea unei tavi de 23×33 cm.
Coace fiecare foaie in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 8-10 minute, pana devin usor aurii. Foile vor fi fragile si dure dupa coacere, asa ca e ideal sa le asamblezi cu crema a doua zi.
Prepararea cremei de budinca:
Prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar cu putin mai putin lapte pentru a obtine o consistenta mai groasa. Lasa budinca sa se raceasca.
Bate untul impreuna cu zaharul pudra pana devine o crema pufoasa, apoi adauga cate o lingura de budinca rece si mixeaza pana la omogenizare.
Asamblarea prajiturii:
Unge primul blat cu un strat subtire de crema si asaza deasupra al doilea blat. Repeta acest proces pana cand folosesti toate foile.
Intre a treia si a patra foaie, in loc de crema, aplica un strat de dulceata acrisoara pentru a adauga un contrast de gust.
Dupa ce ai terminat de asamblat, pune prajitura la frigider cateva ore pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Prepararea glazurii:
Intr-o cratita, incalzeste zaharul pudra impreuna cu untul, amestecand constant pana se topeste untul. Adauga laptele si cacaua cernuta, amestecand bine pana la omogenizare.
Daca glazura este prea groasa, poti adauga putin lapte suplimentar.
Toarna glazura peste prajitura si las-o sa se intareasca inainte de a o servi.

Pofta buna!