
Aceasta prajitura rafinata, compusa din foi fragede, crema de lamaie si un strat delicios de gem de caise, este ideala pentru ocazii speciale. Gustul sau echilibrat si textura delicata o fac o alegere perfecta pentru iubitorii de deserturi fine.
Ingrediente pentru foi:
500 g faina
200 g unt
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
Smantana, dupa necesitate
1 plic praf de copt
Un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
250 g unt
250 g zahar pudra
750 ml lapte
5 linguri faina
1 lamaie
Pentru asamblare:
Gem de caise
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Framantam ingredientele pentru foi, adaugand smantana cat este necesar pentru a obtine un aluat usor de intins. Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare foaie pe hartie de copt presarata cu faina si le coacem pe rand intr-un cuptor preincalzit la 180°C timp de 8-10 minute, pana capata o nuanta aurie deschisa.
Pentru crema, fierbem 500 ml lapte. Separat, dizolvam faina in restul de lapte rece si turnam compozitia in laptele fierbinte, amestecand continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa si sucul strecurat al lamaii. Dupa ce se raceste, mixam untul cu zaharul pudra pana devine spumos si incorporam treptat crema fiarta.
Asamblare:
Pe prima foaie intindem jumatate din crema, o nivelam si asezam a doua foaie. O ungem cu gem de caise, apoi punem a treia foaie si restul de crema. Acoperim cu ultima foaie si lasam prajitura la rece pana a doua zi. Inainte de servire, pudram cu zahar si o taiem in portii potrivite.
Un desert fin, elegant si plin de savoare!