
Daca esti in cautarea unui desert delicios, care sa nu te tina ore in sir in bucatarie, ai gasit reteta perfecta! Aceasta prajitura pufoasa cu blat de cacao si crema fina de gris si nuci se prepara rapid si este extrem de iubita de intreaga familie. Urmeaza pasii de mai jos si vei obtine un desert de casa minunat!
Ingrediente pentru blat:
225 g faina alba
165 g zahar
1 ou mare
20 g cacao
125 ml ulei de rapita
125 ml lapte sau bautura vegetala de soia
1,5 lingurite praf de copt
un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
750 ml lapte sau bautura vegetala de soia
1 cana (aproximativ 100 g) nuci macinate
130 g gris
100 g unt
220 g zahar
un praf de scortisoara
cateva picaturi de esenta de vanilie
cacao pentru decor
Mod de preparare:
Cum pregatesti blatul de cacao:
Cerne faina, sarea si praful de copt intr-un bol mare. Adauga zaharul si cacaua, apoi toarna uleiul si laptele (sau bautura vegetala). Sparge oul si mixeaza toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena si destul de consistenta.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-l in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 30 de minute. Verifica daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori — daca iese curata, este gata. Lasa-l sa se raceasca usor.
Cum pregatesti crema:
Intr-o cratita, fierbe laptele impreuna cu untul si adauga grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema incepe sa se ingroase, adauga zaharul, scortisoara si esenta de vanilie.
La final, incorporeaza nucile macinate.
Asamblare:
Intinde crema calda peste blatul de cacao (nu este nevoie sa fie complet racit). Presara cacao deasupra si pune prajitura la rece pentru cel putin 4 ore, pentru a se intari perfect.
Cum se serveste:
Aceasta prajitura este ideala rece, direct din frigider. Se poate servi simpla sau cu o lingura de frisca ori o bila de inghetata de vanilie pentru un plus de rasfat!