Prajitura Minune – Gata in 45 de minute, foarte usor de preparat

Prajitura Minune – Gata in 45 de minute, foarte usor de preparat

Ingrediente

Pentru aluat
2 oua
180 g zahar
1 pachet zahar vanilat
200 g smantana (20% grasime)
160 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 lingura cacao pudra
1 lingura mac
2 linguri stafide (spalate in prealabil)

Pentru crema
450 g smantana
2-3 linguri zahar pudra
1/3 lingurita acid citric

Instructiuni de preparare

Prepararea aluatului
Intr-un bol mare, bateti ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati smantana si faina, amestecand pana cand obtineti o compozitie omogena.
Incorporati bicarbonatul de sodiu stins cu otet.
Impartiti aluatul in trei parti egale:
-In prima parte, adaugati cacao si o lingura de smantana.
-In a doua parte, adaugati macul.
-In a treia parte, adaugati stafidele.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si impartiti-o vizual in trei sectiuni:
Asezati aluatul cu cacao in mijloc.
Puneti aluatul cu mac si stafide in lateralele tavii.
Coaceti la 160°C timp de 15 minute.

Prepararea cremei
Intr-un bol, amestecati smantana cu zaharul pudra si acidul citric pana la omogenizare.

Asamblarea prajiturii
Ungeti fiecare strat de aluat cu crema pregatita.
Acoperiti lateralele si partea superioara a prajiturii cu crema ramasa.
Presarati firimiturile obtinute din marginile taiate peste prajitura.
Lasati prajitura sa stea 30 de minute la temperatura camerei, apoi puneti-o la frigider pentru a se raci complet.

Prajitura cu nuca si crema de nes

Ingrediente pentru blat
6 albusuri
2 plicuri zahar vanilat
4 galbenusuri
120 g zahar pudra
160g nuca macinata
4 linguri faina
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema
200g unt
150g zahar pudra
2 galbenusuri
1 lingura de ness
50g nuca macinata
50g ciocolata

Mod de preparare

Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga nuca macinata, galbenusurile frecate cu sare, faina in ploaie, praful de copt si zaharul vanilat. Se omogenizeaza bine toate ingredientele. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24x30cm acoperita cu hartie de copt si se coace la 180 grade, circa 30-35 de minute pana se coace si trece testul scobitorii.

Prepararea cremei: Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga peste galbenusurile puse la bain marie cu o lingura de zahar circa 2-3 minute,timp in care se amesteca energic sa nu se transforme in omleta, se adauga apoi nessul si la final nuca macinata. Se mixeaza bine toate ingredientele si apoi se intinde crema peste blatul racit, iar deasupra se rade ciocolata sau se decoreaza cu fulgi de ciocolata.