
Daca esti iubitor de ciocolata si cauti un desert rapid, delicios si intens aromat, aceasta prajitura neagra este alegerea perfecta! Cu o textura moale, usor umeda si o glazura fina de ciocolata, acest desert va deveni rapid preferatul familiei tale. In plus, se prepara extrem de usor, asa ca hai sa vedem cum o poti face si tu!
Ingrediente pentru blat:
250 g faina
200 g zahar
50 g cacao
1 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
2 oua
120 ml lapte
120 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
150 ml apa fierbinte
Ingrediente pentru glazura:
150 g ciocolata neagra
100 ml smantana lichida pentru frisca
30 g unt
Pentru decor:
Miez de nuca sau nuci pecan (optional)
Mod de preparare:
- Pregatirea aluatului
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 20×30 cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Adauga ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Mixeaza pana cand compozitia devine omogena.
Toarna treptat apa fierbinte si amesteca bine. Aluatul va fi lichid, dar nu te ingrijora, asa trebuie sa fie.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. - Pregatirea glazurii
Incalzeste smantana lichida pe foc mic, fara sa o fierbi.
Adauga ciocolata rupta in bucati si amesteca pana se topeste complet.
Adauga untul si amesteca pana cand devine o crema fina si lucioasa. - Asamblarea si decorul
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a turna glazura peste ea.
Niveleaza glazura cu o spatula si presara deasupra nuci tocate sau nuci pecan, pentru un plus de textura si savoare.
Da prajitura la frigider pentru 30 de minute, apoi taie in bucati si savureaza fiecare inghititura!
Aceasta prajitura ciocolatoasa si suculenta este un adevarat deliciu! Se pregateste rapid, fara efort, si cu siguranta se va termina si mai repede. Pofta buna! 🍫😋