Prajitura pufoasa cu afine

Prajitura pufoasa cu afine

Aceasta prajitura pufoasa cu afine este rapida si usor de preparat, perfecta pentru deserturile de sezon sau pentru a inviora zilele de toamna. Ingredientele simple si textura sa moale, combinate cu gustul proaspat al afinelor, fac din acest desert unul pe care il vei repeta cu placere.

Ingrediente:
6 oua mari
375 g zahar
3 lingurite de zahar vanilat
345 g faina alba
1 lingura otet (sau suc de lamaie)
2 lingurite praf de copt
180 ml ulei
250 g afine (pot fi si congelate)

Mod de preparare:

-Cerne faina impreuna cu praful de copt. Bate ouale cu zaharul, zaharul vanilat si otetul sau sucul de lamaie intr-un bol, la viteza mare, pana cand compozitia devine deschisa la culoare si aerata.
-Incorporeaza treptat faina in amestecul de oua, folosind mixerul la viteza mica. La final, adauga uleiul si amesteca pana la omogenizare.
-Toarna aluatul intr-o tava (36×25 cm) tapetata cu hartie de copt. Presara afinele deasupra aluatului.
-Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, doar cu functia de incalzire inferioara, pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cu 10 minute inainte de final, seteaza cuptorul pe functia de incalzire sus-jos pentru a rumeni prajitura.
-Dupa ce prajitura este gata, las-o sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.

Sugestii: Poti folosi orice alte fructe de sezon in loc de afine. Daca folosesti afine congelate, nu trebuie sa le dezgheti inainte de utilizare. Pentru un gust mai intens, adauga coaja rasa de lamaie sau portocala in aluat.