Prajitura pufoasa cu branza si fructe – desertul perfect pentru orice ocazie

Aceasta prajitura delicioasa combina textura pufoasa a blatului cu aroma delicata a branzei si prospetimea fructelor, fiind perfecta pentru orice moment al zilei.

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
150 g zahar
200 g faina
1 plic praf de copt
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
50 g zahar
1 ou
1 lingura amidon
50 g stafide (sau alte fructe uscate)
100 g fructe proaspete (capsuni, afine, zmeura, dupa preferinte)
Pentru decor:
Zahar pudra

Mod de preparare
Intr-un bol, mixeaza ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa.
Adauga treptat uleiul si laptele, continuand sa mixezi.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.
Amesteca branza de vaci cu zaharul, oul, amidonul si stafidele pana obtii o compozitie omogena.
Adauga fructele proaspete si amesteca usor pentru a nu le zdrobi.
Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.
Toarna jumatate din compozitia de aluat, apoi distribuie uniform crema de branza si fructele.
Adauga restul de aluat deasupra si niveleaza usor.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 35-40 de minute, pana cand devine aurie si trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi pudreaz-o cu zahar pentru un aspect elegant si un gust dulce-acrisor echilibrat.
Aceasta prajitura este ideala pentru momentele in care vrei un desert simplu, dar spectaculos, perfect alaturi de o cafea sau un ceai aromat!