Prajitura pufoasa cu branza si mere

Aceasta prajitura cu branza si mere este o combinatie perfecta intre textura cremoasa a branzei si prospetimea merelor coapte. Ideala pentru momentele cand iti doresti un desert rapid, usor de preparat, dar deosebit de savuros, aceasta reteta aduce impreuna arome delicate si o textura pufoasa, care iti va incanta simturile. Fie ca o pregatesti pentru o intalnire cu prietenii sau pentru a indulci o dupa-amiaza de weekend, aceasta prajitura va deveni rapid una dintre preferatele tale.

Prajitura pufoasa cu branza si mere

Ingrediente (pentru o forma rotunda de 22 cm sau una dreptunghiulara de aproximativ 18×24 cm):
4 oua
100g zahar
200g branza alba (de preferat grasa, dar merge si semi-degresata sau degresata)
100 ml iaurt natural sau smantana
100g unt topit (nu fierbinte) sau ulei vegetal
200g faina de grau sau un amestec fara gluten „pentru prajituri”
2 lingurite praf de copt
(optional) o lingurita de scortisoara
4 mere
zahar pudra pentru presararea prajiturii

Metoda de preparare:
Tapeteaza forma cu hartie de copt umezita si mototolita.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Bate ouale intregi cu zaharul pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa, ceea ce dureaza aproximativ 5-6 minute.
Mixeaza branza cu iaurtul sau smantana, apoi adauga-le treptat in compozitia de oua, mixand scurt dupa fiecare adaugare pentru a omogeniza ingredientele.
Adauga treptat uleiul sau untul topit in fir subtire, apoi mixeaza.
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-o in compozitie, la fel ca branza, treptat. Amesteca sau mixeaza pana la omogenizare.
Adauga 3 mere curatate si taiate cubulete (aproximativ 1/1 cm). Amesteca si toarna compozitia in forma.
Taie un mar in sferturi, apoi in felii subtiri de aproximativ jumatate de centimetru, fara sa il cureti de coaja. Infige feliile in aluat sub un unghi, cu coaja in sus, astfel incat sa fie acoperite pe jumatate de aluat.
Pune forma cu aluat in cuptorul complet incins si coace timp de 45 de minute.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca.
Dupa racire, presara prajitura cu zahar pudra cernut prin sita.

Dupa ce prajitura cu branza si mere s-a racit si a fost presarata cu un strat fin de zahar pudra, te poti bucura de un desert care imbina simplitatea cu rafinamentul. Este perfecta atat servita calda, cat si rece, alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Cu fiecare felie, vei redescoperi bucuria de a gati acasa si de a imparti cu cei dragi o prajitura facuta din suflet.