Aceasta prajitura spectaculoasa combina un blat pufos de cacao cu un delicios amestec de branza dulce, creand un aspect deosebit, asemanator unor pernute. Perfecta pentru iubitorii de deserturi cremoase, aceasta reteta se prepara usor si este apreciata de intreaga familie!

Ingrediente pentru blat:
5 oua
180 g zahar
100 g ulei
115 g apa rece
220 g faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura de branza:
500 g branza de vaci cremoasa
1 plic budinca de vanilie (fara zahar)
1 plic zahar vanilat
150 g zahar
Pentru decor:
Zahar pudra
Mod de preparare
Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin o compozitie deschisa la culoare.
Adauga uleiul si apa, amestecand bine.
Incorporeaza faina cernuta, cacaua si praful de copt.
Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeaza-le usor in compozitia de galbenusuri.
Toarna aluatul intr-o tava (24×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Pregatirea umpluturii de branza:
Amesteca branza cu budinca de vanilie, zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o crema omogena.
Pune compozitia intr-un pos si formeaza dungi diagonale pe suprafata blatului, apoi traseaza dungi in sens opus pentru un model tip grilaj.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 40-45 de minute.
Dupa ce s-a racit, presara zahar pudra deasupra.
Aceasta prajitura este la fel de delicioasa pe cat este de aspectuoasa! Pofta buna! 😊