Prajitura pufoasa cu cacao si glazura de ciocolata – desert delicios si usor de facut

Aceasta prajitura cu ciocolata este perfecta pentru orice ocazie! Cu un blat pufos si aromat de cacao, glazura de ciocolata si decor colorat, este un desert care va fi pe placul tuturor. Se prepara rapid si este ideala pentru iubitorii de dulciuri cu ciocolata.

Ingrediente:
250 g unt
300 g zahar
16 g zahar vanilat
6 oua
1 lingurita scortisoara
400 ml smantana lichida (nebatuta)
500 g faina
10 g praf de copt
100 g cacao
Unt pentru uns tava
Glazura de ciocolata

Mod de preparare:
Mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat si ouale pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga scortisoara, apoi incorporeaza smantana lichida, amestecand bine.
Cerne faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in aluat. La final, adauga si cacaua cernuta, amestecand pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si niveleaza.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.
Dupa ce prajitura s-a racit, intinde glazura de ciocolata peste ea.
Un desert simplu, rapid si extrem de gustos! Pofta buna! 🍫😊