Aceasta prajitura cu fructe uscate si nuci este perfecta pentru orice ocazie! Are o textura usor umeda, un gust bogat si aromat, iar stratul fin de zahar pudra ii ofera un aspect elegant. Daca vrei sa o prepari acasa, iata reteta:
Ingrediente:
250 g faina
150 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
100 ml ulei
150 ml lapte
150 g fructe uscate (stafide, merisoare, curmale, smochine)
100 g nuci tocate
100 g ciocolata neagra maruntita
Un praf de sare
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor – Taie marunt fructele uscate si nucile. Daca stafidele sau merisoarele sunt prea uscate, le poti hidrata in apa calda timp de 10 minute, apoi le scurgi bine. Marunteste ciocolata.
Prepararea aluatului – Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana devin spumoase. Adauga uleiul si laptele, amestecand usor.
Combinarea ingredientelor – Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, amestecand cu o spatula. La final, adauga fructele uscate, nucile si ciocolata maruntita.
Coacerea – Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza suprafata. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Decorarea si servirea – Lasa prajitura sa se raceasca, apoi presara zahar pudra deasupra. Taie in bucati si serveste cu ceai sau cafea.
Aceasta prajitura aromata este ideala pentru a fi savurata alaturi de cei dragi! 🍰