Aceasta prajitura pufoasa cu gem este desertul perfect pentru momentele in care vrei ceva dulce si rapid de preparat. Este moale, aromata si usor de facut cu ingrediente simple pe care le ai deja in bucatarie.
Ingrediente:
6 oua
10 linguri de zahar
12 linguri de faina
8 linguri de ulei
10 linguri de lapte
1 plic de praf de copt (aprox. 1 lingurita)
2 linguri de esenta de vanilie
6 linguri de gem (de capsuni, caise sau prune, dupa preferinta)
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si deschisa la culoare.
Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare ingredient.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula sau tel pentru a obtine un aluat omogen.
Tapeteaza o tava (aprox. 20×30 cm) cu hartie de copt si toarna aluatul in tava, nivelandu-l usor.
Cu ajutorul unei linguri, pune gemul deasupra aluatului, trasand linii sau distribuindu-l in puncte mici.
Cu o scobitoare, poti crea un efect marmorat, intinzand usor gemul prin aluat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit, presara zahar pudra deasupra pentru un aspect si un gust delicios.
Sfaturi pentru reusita:
✔️ Poti folosi orice tip de gem, dar cele mai potrivite sunt gemurile mai groase, care nu se vor scufunda in aluat.
✔️ Pentru un plus de aroma, poti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala.
✔️ Se serveste simpla sau alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.
Pofta buna! 🍰