Prajitura pufoasa cu gris si banane

Daca iti doresti un desert simplu, rapid si fara efort, aceasta prajitura cu gris este alegerea perfecta! Poate fi servita la ceai, ca gustare sau chiar pentru cei mici. Se poate imbogati cu fructe, crema sau zahar pudra, dar este la fel de delicioasa si in varianta sa clasica.

Ingrediente:
320 g gris
200 g zahar
250 ml chefir
200 g smantana
2 oua
1 banana
1 lingurita praf de copt
Unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Pune grisul la inmuiat in chefir timp de 10 minute.
Adauga ouale si zaharul, apoi amesteca bine.
Bate compozitia cu mixerul si incorporeaza praful de copt.
Unge o tava cu unt si toarna aluatul.
Taie banana in felii si asaza-le deasupra.
Lasa compozitia sa se odihneasca timp de cel putin 30 de minute.
Adauga smantana si amesteca din nou.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 20-30 de minute, in functie de cuptor.
Testeaza cu o scobitoare; daca iese curata, prajitura este gata.
Pofta buna!