O prajitura suculenta si usor de pregatit, parfumata cu scortisoara.
Ingrediente pentru stratul de mere:
900 g mere (curatate si feliate)
2 lingurite scortisoara
2 linguri nuci macinate
Pentru aluat:
5 oua
240 g zahar tos
1 lingurita esenta de vanilie
240 g unt topit
170 g faina alba tip 000
170 g faina tip 650
5 g praf de copt (aproximativ o lingurita)
Mod de preparare:
Curata 900 g de mere, indeparteaza cotoarele si taie-le felii subtiri.
Amesteca merele feliate cu 2 lingurite de scortisoara si 2 linguri de nuci macinate. Lasa-le deoparte pentru a-si elibera aroma.
Intr-un bol mare, bate ouale cu 240 g de zahar tos pana obtii o compozitie spumoasa si cremoasa.
Adauga 1 lingurita de esenta de vanilie si untul topit, amestecand continuu pentru a se incorpora.
Separat, amesteca ingredientele uscate: faina alba, faina tip 650 si praful de copt (aproximativ o lingurita).
Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel umed, amestecand usor pentru a evita formarea cocoloaselor.
Adauga merele amestecate cu scortisoara si nuci in aluat, impreuna cu sucul lasat de acestea. Amesteca usor pana ce merele sunt distribuite uniform in compozitie.
Pregateste o tava dreptunghiulara (aproximativ 30×20 cm) si unge-o cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
Toarna aluatul cu mere in tava, nivelandu-l uniform.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 35-40 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijloc iese curata).
Dupa ce prajitura s-a copt, las-o sa se raceasca in tava.
Poti presara zahar pudra deasupra inainte de servire, pentru un aspect atractiv.
Aceasta prajitura cu mere este perfecta pentru a fi savurata cu o ceasca de ceai sau cafea, avand o textura moale si o aroma intensa de scortisoara. Pofta buna! 🍎