Prajitura pufoasa cu mere – simpla, cu ingrediente la indemana oricui

Daca iti doresti un desert rapid, aromat si extrem de pufos, aceasta prajitura cu mere este alegerea perfecta. Se prepara usor, din ingrediente simple, iar rezultatul este un desert de casa care te va cuceri prin textura sa moale si gustul dulce-acrisor al merelor.

Ingrediente:
3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
200 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
3 mere mari
1 lingurita scortisoara (optional)
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Curata merele de coaja, taie-le cubulete sau felii subtiri si presara peste ele scortisoara pentru un plus de aroma.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia lichida, amestecand usor cu o spatula sau mixer la viteza mica. Adauga esenta de vanilie.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 25×35 cm). Presara bucatile de mere uniform pe suprafata aluatului.
Da tava la cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit, presara zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant si un gust dulce echilibrat.

Aceasta prajitura pufoasa cu mere este ideala alaturi de o cafea sau un ceai si va fi apreciata de intreaga familie. Pofta buna! 🍏