Daca doriti un desert delicios, aromat si usor de preparat, aceasta prajitura cu morcovi este reteta perfecta! Cu o textura moale si pufoasa, gustul subtil de scortisoara si un finisaj delicat de zahar pudra, prajitura cu morcovi este potrivita pentru orice ocazie. Ingredientele simple si timpul scurt de coacere fac din acest desert o alegere excelenta pentru o gustare dulce si rapida.
Ingrediente:
Pentru o tava de aproximativ 24 x 28 cm
4 oua (marime medie)
100 g zahar
120 ml ulei vegetal
120 ml iaurt natural
240 g faina alba
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura scortisoara macinata
120 g morcov ras fin
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Bateti ouale impreuna cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare si pufoasa. Continuand sa mixati, adaugati uleiul si iaurtul. Intr-un bol separat, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Cerneti ingredientele uscate si adaugati-le treptat in compozitia cu oua, mixand la viteza mica doar pana cand compozitia devine omogena. La final, incorporati morcovul ras folosind o lingura de lemn sau o spatula.
Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 40 de minute. Dupa coacere, opriti cuptorul, deschideti usor si lasati prajitura inca 15 minute in cuptor. Inainte de servire, presarati zahar pudra pe deasupra pentru un aspect frumos si elegant.
Aceasta prajitura este un adevarat deliciu, ideala pentru a fi savurata alaturi de cei dragi!