Aceasta este o prajitura cu blat pufos si strat crocant deasupra, care pare a fi o varianta de pandispan cu scortisoara si crumble. Este o reteta perfecta pentru un desert de casa, simplu si delicios.
Ingrediente pentru blat:
250 g faina
150 g zahar
100 g unt moale
2 oua
150 ml lapte
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Pentru umplutura cu scortisoara:
3 linguri zahar brun
1 lingura scortisoara macinata
Pentru crumble (topping crocant):
100 g faina
50 g unt rece
50 g zahar brun
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pregatirea blatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol, mixeaza untul moale cu zaharul pana devine cremos.
Adauga ouale, unul cate unul, si esenta de vanilie. Amesteca bine.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen.
Pregatirea stratului cu scortisoara:
Amesteca zaharul brun cu scortisoara.
Montarea prajiturii:
Toarna jumatate din compozitia blatului in tava.
Presara amestecul de scortisoara si zahar brun peste stratul de aluat.
Adauga restul compozitiei de blat si niveleaza usor.
Pregatirea crumble-ului:
Intr-un bol, amesteca faina cu zaharul brun si scortisoara.
Adauga untul rece taiat cubulete si framanta cu degetele pana obtii un amestec sfaramicios.
Presara crumble-ul peste aluatul din tava.
Coacerea:
Pune tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura timp de 35-40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca inainte de a o taia in portii.
Prajitura este gata! Bucura-te de aroma intensa de scortisoara si textura crocanta de deasupra. Este perfecta langa o cafea sau un ceai aromat! ☕✨