Ingrediente:
(Tava 37×22 cm)
100 g drojdie proaspata
250 ml lapte
200 g zahar
1 pliculet zahar vanilat (aproximativ 16 g)
625 g faina
5 oua (batute cu o furculita)
250 ml ulei
Un praf de sare
2 maini de stafide
Pentru crumble (firimituri):
50 g faina
50 g unt
50 g zahar
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, puneti laptele, zaharul, zaharul vanilat si drojdia zdrobita. Incalziti usor pe foc mic, amestecand pana se dizolva toate ingredientele. Transferati amestecul intr-un bol mare.
Adaugati faina, ouale batute, uleiul si praful de sare in bol. Nu amestecati! Acoperiti bolul cu un prosop curat si lasati-l intr-un loc cald timp de 3 ore.
Dupa cele 3 ore, framantati aluatul direct in bol, folosindu-va mainile, pana devine omogen.
Transferati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru crumble, intr-un bol mic, combinati faina, untul si zaharul. Framantati cu mana pana obtineti firimituri.
Presarati stafidele deasupra aluatului din tava, apoi crumble-ul.
Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura timp de 45 de minute, pana devine aurie si trece testul scobitorii.