Aceasta prajitura cu stafide este perfect pentru momentele in care vrei sa te bucuri de un desert moale, pufos si plin de savoare. Reteta este simpla, iar rezultatul va cuceri intreaga familie.

Ingrediente:
250 ml lapte
20 g drojdie
2 linguri zahar
500 g faina
2 oua
50 g unt
Un praf de sare
50 g stafide
1 albus (pentru uns)
Mod de preparare:
Intr-un bol, dizolva drojdia si zaharul in laptele cald. Adauga ouale si sarea, apoi amesteca bine.
Cerne faina treptat in compozitie si framanta pana obtii un aluat omogen.
Topeste untul, lasa-l sa se raceasca putin, apoi adauga-l in aluat impreuna cu stafidele. Framanta pana cand ingredientele sunt bine incorporate.
Presara putina faina peste aluat, acopera-l cu un prosop si lasa-l la dospit timp de 40 de minute, intr-un loc cald.
Pentru crumble, amesteca unt, faina si zahar, framantand pana obtii firimituri.
Asaza aluatul intr-o forma de copt (aprox. 11×35 cm), unge-l cu albus si presara crumble deasupra.
Coace in cuptorul preincalzit la 160°C timp de aproximativ 50 de minute.
Rezultatul? O prajitura aromata, moale si delicioasa, perfecta pentru orice ocazie! 🍞✨