Prajitura pufoasa cu un gust deosebit, cu halva si ciocolata

Prajitura pufoasa cu un gust deosebit, cu halva si ciocolata

Aceasta prajitura decadenta combina textura pufoasa a blatului de ciocolata cu o crema bogata de halva si vanilie. Perfecta pentru a impresiona musafirii, prajitura trebuie pastrata la frigider pentru a mentine aromele si textura delicioasa.

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
1 cana de zahar
1 pachet de zahar vanilat
1/2 lingurita de praf de copt
1 lingura de faina
3 budinci de ciocolata

Stratul de halva:
2 budinci de vanilie
1 pachet de unt moale
3 cani de lapte
350 g halva de vanilie
50 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Bate albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Incorporeaza galbenusurile si continua sa mixezi. Adauga apoi praful de copt, faina si praful de budinca de ciocolata, mixand pana la omogenizare.

Tapeteaza o tava de copt de 35×25 cm cu hartie de copt, toarna aluatul si coace la 160°C timp de 30 de minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi indeparteaza usor crusta superioara si taie blatul in doua straturi.

Gateste budinca de vanilie in 3 cani de lapte si las-o sa se raceasca complet. Bate untul moale, adaugand treptat budinca racita, mixand bine. Taie halvaua in bucati mici si mixeaza-o pana obtii o consistenta cremoasa, apoi adaug-o in amestecul de budinca si unt, mixand pana la omogenizare.

Intinde 2/3 din crema de halva intre cele doua blaturi de tort, iar restul de 1/3 intinde-l pe deasupra. Presara deasupra ciocolata neagra rasa. Pastreaza prajitura la frigider.

Reteta BONUS -> Chec Zebra foarte pufos, ieftin si grozav de gustos

Chec Zebra foarte pufos, ieftin si grozav de gustos

Pentru o forma de chec de 12/40 cm
*O cana cu capacitatea de 250 ml

Ingrediente:
5 oua
¾ cana de zahar
1 plic de zahar cu coaja de portocala Dr. Oetker
2 cani pline de faina de grau + 2 linguri pline
1 cana de ulei de rapita
½ cana de lapte 3,2%
½ cana de apa minerala puternic carbogazoasa
2 linguri de cacao neagra
2 lingurite pline de praf de copt
½ lingurita de extract de portocale Dr. Oetker

In plus:
Glazura de ciocolata alba
Crocant de nuci pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Tapeteaza forma de chec cu hartie de pergament pentru copt. Sparge ouale intr-un bol, adauga zaharul si zaharul cu aroma de portocala, apoi mixeaza pana obtii o compozitie groasa, pufoasa si de culoare deschisa. Amesteca faina de grau cu praful de copt. La ouale batute, adauga treptat laptele si apa minerala carbogazoasa, amestecand la viteza mica. Adauga alternativ faina amestecata cu praful de copt si uleiul, amestecand usor pentru a nu pierde consistenta spumoasa. Adauga aroma de portocale si amesteca.

Imparte aluatul in doua parti. Intr-o parte adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta, 2 linguri pline de faina de grau. Amesteca fiecare doar cat sa se omogenizeze.

Toarna aluatul alternativ in forma de chec, alternand intre compozitia cu cacao si cea simpla, pentru a crea dungi. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-55 de minute (verifica prajitura cu o scobitoare; daca iese uscata, prajitura este gata).

Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca si scoate din forma. Raceste complet si glazureaza cu ciocolata alba topita, apoi presara crocant de nuci deasupra.